РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

"Америка за България" обяви конкурс за проекти за селски туризъм
Конкурс за финансиране на проекти за развитие на селски туризъм в Северна България обяви Фондация "Америка за България" в партньорство с Посолството на Италия, научаваме от публикация на сайта Кворум Силистра (https://www.kvorum-silistra.info/news/23197).

Сред малкото областите, които могат да се включат в конкурса е и Силистра. Могат да кандидатстват: фермери; микро, малки и средни бизнеси, предлагащи селскостопански и туристически продукти; къщи за гости и малки семейни хотели; обединения от партньорски организации. За повече информация и съдействие:
office@delisis.bg, www.delisis.bg.

Одобрените проекти ще получат финансиране до 25 000 лева за дейности, които привличат туристи и развиват местните икономики като посещения и престой с преживявания във ферми, кулинарни и занаятчийски турове, демонстрации за правене на храни и организиране на фермерски пазари с местни продукти. Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 февруари. Контакти: Фондация Български център за нестопанско право, София 1000, ул. "Христо Белчев" 3, етаж 2(0888) 519-991 - общи въпроси, (0889) 036-631 - консултации; имейл: info@bcnl.org.

Фондация „Америка за България“ е дългогодишен стратегически партньор на Български център за нестопанско право, споделяйки общото виждане, че гражданските организации са съществен елемент от всяко независимо и проспериращо гражданско общество. Заедно с „Америка за България“ през годините сме развили редица програми в подкрепа на гражданския сектор в България.

Последният засега обект, финансиран от Фондацията в Силистренския край, бе за изграждане на еко пътека в село Краново в рамките на Сухоречието, което започва в Силистренско и е до Варненско, с продължение в Румъния. На снимката: изпълнителният директор на Фондацията Юлияна Дечева лично участва в откриването на туристическия обект.

11.01.2022